Actualitatea ambasadei

Referendum de revizuire a Constitutiei din 6 si 7 octombrie 2018

REFRENDUM DE REVIZUIRE A CONSTITUŢIEI
6 – 7 OCTOMBRIE 2018


În zilele de 6 și 7 octombrie 2018, urmează să se desfășoare referendumul național pentru revizuirea Constituției, ȋn sensul redefinirii familiei.

Cetăţenii români din Malaezia vor avea posibilitatea să-şi exprime votul în cadrul secţiei de votare care va fi deschisă, ȋn zilele de 6 și 7 octombrie 2018, la sediul Ambasadei României la Kuala Lumpur, de la adresa 114 Jalan Damai off Jalan Ampang,Kuala Lumpur 55000, ȋntre orele 7.00 și 21.00.

Potrivit legislaţiei în domeniu, la secţiile de vot din străinătate pot vota toţi cetăţenii români cu vârsta de peste 18 ani, împliniţi inclusiv în ziua referendumului, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cei cu domiciliul/reşedinţa în România, aflaţi la momentul referendumului în străinătate.

Nu ȋși pot exercita dreptul la vot ȋn străinătate cetăţenii români puşi sub interdicţie printr-o hotărâre judecătorească definitivă, precum şi cei lipsiţi de dreptul de a alege, ca urmare a unei condamnări definitive.

Dreptul la vot se poate exercita la orice secție de votare organizată ȋn străinătate. La referendumul de revizuire a Constituției din 6 și 7 octombrie 2018, nu se poate vota prin corespondență și nici prin intermediul urnei mobile.

Întrebarea supusă referendumului, la care alegătorii sunt chemaţi să răspundă cu „DA” sau „NU” asupra următoarei întrebări: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Obiectul supus referendumului: articolul 48 alin. (1) din Constituţie.
Legea de revizuire a Constituţiei adoptată de Parlament prevede că articolul 48 alin. (1) din Constituţie va avea următorul conţinut: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”.

Forma actuală a articolului 48 alin. (1) din Constituţie : ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Pentru a vota, cetăţenii români au nevoie de acte de identitate valabile: pașaport diplomatic, pașaport diplomatic electronic, pașaport de serviciu, pașaport de serviciu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu electronic, pașaportul simplu temporar, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea electronică de identitate, buletinul de identitate, pașaport simplu cu menționarea țării de domiciliu, pașaport simplu electronic cu menționarea țării de domiciliu; pașaport simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu.


AMBASADA ROMÂNIEI LA KUALA LUMPUR INFORMEAZǍ CǍ ÎN DATA DE 8 OCTOMBRIE 2018, NU VA AVEA PROGRAM CU PUBLICUL.

Ziua Națională a României 2018

07.12.2018

Ambasada României în Malaysia a organizat recepție de Ziua Națională, la 30 noiembrie 2018, la Ritz Carlton Hotel Kuala Lumpur, orele 19.30. Din partea autorităților malaysiene …

Ghidul alegătorului în străinătate -Referendumul pentru revizuirea Constituției (6 și 7 octombrie 2018)

03.10.2018

Publicăm link-ul către Ghidul alegatorului din străinătate pentru Referendumul național pentru revizuirea Constituţiei va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Votarea…

Alegeri Europarlamentare (26 mai 2019). Secţii de votare în Malaezia

02.05.2019

Duminică, 26 mai 2019 vor avea loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. În Malaezia va fi organizată o secție de votare la sediul Ambasadei României din…

Referendum de revizuire a Constitutiei din 6 si 7 octombrie 2018

01.10.2018

REFRENDUM DE REVIZUIRE A CONSTITUŢIEI 6 – 7 OCTOMBRIE 2018 În zilele de 6 și 7 octombrie 2018, urmează să se desfășoare referendumul național pentru revizuirea…